Utolsó kommentek:

Celtic 2013.11.14. 14:06:16

@Zakk: Ekmesz te a picsaba. Nekem egy eve meg 150 Ft volt a havi szamlavezetes es havi egy penzkivet ingyen.

Ma 800 a vezetes, nincs ingyen kivet es egy elbaszott, kurva atutalas is 200 Ft.

"Sikerult, megcsinaltuk"

Baszki, havi 150 Ft-ot aldoztam ennyi kenyelemeert, kurvara nem kellett volna "megoldani".

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

mézescsók 2013.11.13. 15:51:52

@karnak: Egyetértek: a költségszint k...va magas. Nem tudom úgy tekinteni, mint egy biztosítást.
@blackshíp: Sosem tekintettem csak egy sornak a monitorin, de kétlem, hogy a költségek mindig arányosak. Még akkor sem, ha számolok nyereséggel is.
@Zedder: 48 e Ft-ért azért elküzdöm magam valahogy ide 50 méterre a másik bejárathoz (egy épülettömbben van a melóhelyem és a bankom), de azért kösz az ajánlatot. A borítékos megoldás nem jó: vagy elkölteném, vagy elpakolnám valahova biztos helyre, amit azonmód el is felejtenék. Viszont nagyon boldog lennék, ha egyszercsak véletlenül előkerülne.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Zedder 2013.11.12. 18:34:27

@mézescsók: "Hitelkeretem van, egyéb kölcsönöm nincs, ezt akartam írni. Igazad van egyébként, a hitelkeret is kölcsön. A fizetésem magasabb, mint a hitelkeretem, mármint a nettóm."

Tehát akkor semmiből nem állna a havi 4000-ret saját magadnak félretenni egy borítékba, nem a banknak adni - és egy év múlva, már 48e, két év múlva 96e lenne. Hívd fel a bankod vagy menj be személyesen, és mondd le azt a hitelkeretet. Ehhez azért nem kell nagy kurázsi.

Ha meg igen, akkor egy éves díjért, meghatalmazással elintézem neked. És garantáltan nem kell akkor "idegbajt kapnod a számoktól". Hm?

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

blackshíp 2013.11.12. 17:46:05

@mézescsók: Az, hogy neked van egy hitelkereted már önmagában pénzbe kerül. Az ugyanis nem csak egy sor a monitoron, hanem a bank kötelezettségvállalása feléd, hogy ha kéred azonnal ad egy bizonyos összeghatárig kölcsönt. És ennek bizony fedezetet is kell teremtenie, annak is van költsége. Amit pedig lehívsz, az már sima kölcsön, guyanúgy, mintha bemennél a bankfiókba és pénzt vennél föl, egészen addig, amíg "vissza nem töltöd" és ott így kamatot fizetsz.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

karnak 2013.11.12. 17:27:56

@Ben Franklin: itt ezermilliárdos különbségekről beszélünk, nem tudom a bérek tekintetében milyen relevancia van, a bérek a működési költségek szempontjából .. ezt nem kommentálnám jobban.

értem azt, hogy azt a hasonlatod hoznád, hogy pl a tesco árúkészlete nem bevétel, hanem kiadás, és annak eladása a bevétel, azaz a betét önmaga csak generálja, megalapozza a bevételt, de a betét oldali bevételen is vannak műveleti költségek, mint ahogy hitel oldalon is, nem csak az történik, hogy elhelyezek xxx + y %-on egy összeget, és kamatokkal együtt felveszem akármikor, azért ez ennél jóval bonyolultabb, ráadásul ilyen mértékű különbségnél ezek már összességében alapvető különbségeket generálnak, épp a példa mutatja.

másrészt ha a saját betét állományod fedezi a kihelyezésekre fordítandó összeget, akkor nem kell puszban a banki piacon forrást szerezned drágábban, azaz több marad, ha egyszerűen próbálom megfogalmazni.

(azaz ha rossz számokkal és sarkítva, de te bankként BUBOR+2%-on hitelezel, akkor ha a betétre te BUBOR+0.5-öt fizetsz, és neked mint banknak BUBOR+1%-on adnak hitelt az anyavállalatok, akkor a 0.5% forrásköltség nagyon nem mindegy, ha a betéted fedezi akkor annyival beljebb vagy)

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

karnak 2013.11.12. 17:10:26

@mézescsók: szerintem hogy ne láss vöröset kicsit úgy is lehet értelmezni, mint pl. egy biztosítást.

ott is-itt is azért fizetsz egy bizonyos összeget, hogy ha olyan van neadjisten, akkor használhasd, igénybe vehesd, ha így nézed akkor tényleg a mértékét és nem a jogosságát lehet/kell firtatni.

a banknak mint nagyüzemnek meg persze van fura működési költsége, ráadásul igen magas, millió helyre fizetnek, biztosítanak, és persze marketingelnek.

a számunkra fura, vagy hajmeresztő költségek olyan tevékenységekre mennek el, amik a háttérben vannak és amit az átlagember nem is gondol, de őrült magas költségszinten kell dolgozniuk a törvényi szabályozás miatt (is).

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Julian Plenti 2013.11.12. 17:06:07

@Lencsés István:
Ezt már én sem hagyhatom szó nélkül!
Olvasom ennek az embernek az írásait, szegényes stílus, korrektúrahibák tömkelege, és közben hatalmas pofával oktatja ki az embereket a magyar helyesírás szabályairól.
Egyébként írásai alapján a napnál is világosabb, hogy nem egy nagy intellektussal van dolgunk.
Beteges.

U.I.
Lencsés István, elképesztően szánalmas alak vagy!

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Ben Franklin 2013.11.12. 17:01:26

@karnak: Ez nem feltétlen igaz. Amennyivel több a megtakarítás, annyival magasabb a banki dolgozók bére.

A betéten a banknak semmilyen bevétele nem keletkezik egyébként sem, az nekik pénzükbe kerül.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

karnak 2013.11.12. 16:57:35

@mr_x: ha magyar lakossági és vállalati szektor annyi betétet helyez el a bankban, hogy azzal a bank értelmezhető bevételt realizáljon.

mivel a nálunk jóval gazdagabb nyugati országokban a betétek aránya magas, ezért ott a betéteken keletkeznek olyan bevételek, margin, ami itt nincs, ezért az itteni bankok a hitelek és műveleti díjak oldaláról szerzik meg azt.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Ben Franklin 2013.11.12. 16:35:13

A tranzakciós adót megpróbálták áthárítani, így ez lett a megoldás.

Opciósan kéne, aki nem kéri fizethessen a KP felvételért.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

mézescsók 2013.11.12. 16:29:55

@Mária: A hitelkeretet igényeltem, csak egy részét használtam fel, ezért tudnám bármikor feltölteni. Mindeddig azért nem tettem meg, mert fogalmam sincs, hogy mikor lehet sürgősen szükségem rá és nincs sem kedvem, sem időm bankokkal bíbelődni. Ettől függetlenül nyilván el kell gondolkodni valamivel optimálisabb megoldáson.
@karnak: Persze, csak nem gondoltam végig. Illetve de: azzal a nyomorult hitelkerettel semmit sem csinálnak kb. másfél éve. Van. Nyilván van kamat, rendelkezésemre bocsátják, ha kérem, havonta számbaveszik, de egyéb tennivalójuk nem merül fel, ezért látok vöröset, amikor kezelési költségeket emlegetnek, mert gyakorlatilag nem kezelnek semmit. És még akkor is, amikor ugyanaz a bank nekem nap kettő levelet küld: az egyikben közli a számlakivonatomat, a másikban felhívja a figyelmemet valamilyen akcióra, de volt már, hogy három is jött. Mindegy, persze, hogy át kell gondolnom.
Álmomban sem gondoltam, hogy ingyen kapok bármit is.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

mr_x 2013.11.12. 16:23:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A UK-ban is van számlavezetési díj. Csak a legolcsóbb, erősen korlátozott kártyák ingyenesek."
Írjál már példát hogy melyik banknál?
Nekem három banknál volt számlám az elmúlt tizenpár évben.
A Barclays dombornyomott VISA kártyát adott. A Lloyds elöször maestro-t, majd pár hónap után lecserélték dombornyomott visára.
Ezeknek a bankoknak sem számlavezetési díjat sem egyéb költségeket nem kellett fizetnem (kártyadíj, zárási díj, stb). Pénzfelvét fiókból, vagy bármely bank automatájából ingyenes (kivéve a kocsmákban és egyes reptereken kirakott ATM-ek, azonban ezek előre figyelmeztetnek hogy mennyibe fog kerülni a pénzem).
Ha a kártya lejár vagy akár csak elhagyom ingyenes az új kártya.
Ha vki visszaél a kártyámal akkor az első 50 fontot kell nekem állnom, a többit a bank nyeli le (de nem hallottam olyan esetről hogy a bank kifizettette volna ezt az 50 fontot).
A First annyiban volt más hogy ők adtak 100 fontot hogy nyissak náluk számlát és ujabb 100 fontot ha legalább egy állando utalást átviszek hozzájuk egy másik banktól (ők mellesleg szintén dombornyomott visát adtak).
A halifax (www.halifax.co.uk/default.asp) Szintén 100 fontot ad, ha átviszed hozzájuk a számládat + ha havonta legalább 750 fontot fizetsz be és két állandó utalásod van akkor azokban a hónapokban amikor nem mész minuszba még 5 fontot kapsz + 15% pénzvisszafizetés bizonyos üzletekben vásárlásért.
Tehát nemhogy neked kell fizetned, de még a bank fizet neked ha velük bankolsz!
Ezt vajon mikor érjük meg Magyarországon?

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

blackshíp 2013.11.12. 16:22:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: na igen, ennek vannak kellemetlen következményei. Bár a másik oldalról nézve a szigorúbb fogyasztóvédelem költsége is megjelenik a termékárban. Így lehet, hogy az átlag fogyasztónak jobban megéri kicsit jobban odafigyelve olcsóbb termékeket vennie, mint (erősebb fogyvéd. esetén) odafigyelés nélkül drágát.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 16:13:26

@Online Távmunkás:

Igen, ez vicces. Az EU-s fogyasztóvédelmi szabályok KEVÉSBÉ védik a fogyasztót, mint a 2004 előtti magyar szabályok.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Torgyán Viktor 2013.11.12. 16:11:17

@tobeor: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

MAXVAL FOR PREZIDENT :)

(Pont annyi esze van, mint a jelenleginek...)

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.12. 16:04:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Legutóbbi példám: az első napon széteső cipőt postafordultával bevizsgáltatták egy kétfős bt-vel, akik azt írták a szakvéleménybe, hogy nem rendeltetésszerűen használták a cipőt. Utcai sportcipőről volt szó...

Visszasírom a régi szép időket, 10 éve még visszakaptam a pénzem, amikor kiderült, hogy egy cipőm szabása egész napos használatra alkalmatlan, mert töri a sarkat. Még a forgalmazást is betiltották, persze a boltban nem vették le a polcról.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

karnak 2013.11.12. 16:00:40

@mézescsók: kapsz ellenszolgáltatást.
az hogy hitelkereted van, egy szolgáltatás, mivel - persze erről ár/érték arányáról lehet gondolkoni - a pénzintézet fenn tart egy lehetőséget arra, hogy ha kell, fel tudsz venni hitelt.

Az hogy ez megtörtént:
- te kérted, nyilván okkal, azaz egy szolgáltatást igényeltél

- ők ezt megnézték, jóváhagyták, azaz x ember dolgozott rajta, aminek költsége volt és van (most a banki háttérbe nem mennék bele, van és kész)

- ez a szolgáltatás a mai napig él, azaz a hitelkereted létező dolog, azaz ennek a díját fizeted... az a te szuverén döntésed, hogy azt kihasználod-e, és milyen mértékben

- ha nem kell, biztos meg lehet szüntetni valamilyen nem túl bonyolult módon.

- lehet más szolgáltatót választani, szignifikáns különbség lehet, de ingyen nem lesz sehol, mivel ugyanúgy egy igényelt, és nem alapvető szolgáltatásról van szó.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Mária 2013.11.12. 15:42:22

@mézescsók:

"A lényeg: amint megérkezik a fizetésem - egyébként az utalás napján, tehát késedelem, napokig pénzen ülés nincs - és kapom az értesítést, helyből lekapnak róla 4 e Ft-ot. Hitelkeretem van, rendszeresen feltöltöm, kölcsönöm nincs, banki utalásra nem adtam megbízást. Hogy miért nem váltok bankot? Jó kérdés. Mert idióta vagyok."

Ha hitelkereted van, akkor arra addig, amíg fel nem töltöd, naponta kamatot és kezelési költséget számolnak fel.

Nem rendszeresen kellene feltölteni, hanem egyszer feltölteni, és békén hagyni, vagy fokozatosan feltölteni, és amikor teljesen fel van töltve, akkor békén hagyni, és akkor a következő hónapban nem vonnák le tőled a 4 ezer forintot.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

karnak 2013.11.12. 15:41:22

@Konzervatív0:

egyrészt:
a megoldás nem az hogy visszaszorítsuk, hanem hogy megteremtsük és elősegítsük a feltételeket, ennyi erővel nem kell fáradozni a vidéki csatorna és úthálózat fejlesztésével, mert a traktorok úgy is szétbasszák, meg nem kell vidéken internet sem, úgy se használják, de ez a gondolat visz oda, hogy nem kellenek a jó és megfizethető egyetemek, mert az emberek nagy része inkább szakmunkás, ezért csökkentsük a lehetőségeket... persze mehetünk és megyünk is az '50-es évekbe.

másrészt szamárság azt gondolni, hogy a készpénzes elszámolás egyébként ingyenes, merthogy őrült költséges, csak ott az Zemberek fizetik meg, hogy a nyomda matolcsys papírokat nyomjon, ez olyan mint a többi elsikált tétel, az állam átvállalja az önkormányzat tartozását az adókból, azaz a nagy adósok helyett mindenki fizet, az is aki egyébként jól gazdálkodik, ahol nincs felesleges stadion, stb; a nonprofit közműcégek (szemétszállítás) meg dettó, veszteséges, de kisebb a rezsi, igaz hogy majd állami pénzen kell megint megmenteni, azaz megint adókból, ami nem fán terem.

harmadrészt egy csomó bank elment innét, nem tudom miről beszélsz, aki tehette, mert kicsi volt, és nem volt itt ezermilliárdos vagyona, hitelkihelyezése, az egyeszrűen kivonult.

arról van szó, hogy a kormány kihasználja, hogy a nagy bankok nem tudnak elmenni két hét alatt mert betéteik meg hiteleik, meg fiókjaik vannak őrült mennyiségben, illetve kiterjedt multivállalatokról beszélünk, akiknek az itteni veszteségét a német meg egyéb betétesek fizetik meg.

annyit még érdemes hozzátenni, hogy érdemes lenne leülnöd azzal a pár ezer emberrel, akik az elmúlt 2-3 év fiókbezárásai miatt munkanélküliek, mivel a bankokban nem csak vezérigazgatók dolgoznak, hanem julika, a kasszánál meg esztike a call centerben, 120 ezerért, amiből pár éve gyereket vállalt a párjával, vagy lakást vettek, most meg nincs se melója se kilátása.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Mária 2013.11.12. 15:33:53

@blackshíp:

"No jó, de miért is muszáj készpénzt használni? Ja, mert a kártyás fizetésnek nyoma van és be kellene ütni a pénztárgépbe? "

Azért, mert a bank olyan sokat von le a kisbolttól a kártyás fizetés tranzakciójáért, hogy a kisbolt nem tudja kitermelni ezt a költséget.

Ha megemelné annyival a termékei árát, amennyit a bank a kártyás fizetés miatt levon a pénzből, amit a vevő a kártyával kifizet, akkor az így kártyafizetés-kompatibilisre árasított termékeket nem venné meg tőle senki.

És akkor a kártyaleolvasó egyszeri kisboltba telepítési díjáról még nem is beszéltünk.

Bejegyzés: Ingyenpénz még Abszurdisztánban sincs!

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása