A bankok elviszik a rezsicsökkentést

Orbán Viktor kedden a Blikk szerkesztőségében járt. A bulvárlap chateléstszervezett a miniszterelnöknek, aki élőben válaszolt a neki feltett kérdésekre. Az eseményről a hazai média főként az "ordas kommunista hazugságként" kommentált útépítést ragadta ki, de a válaszok között szerényen meglapult egy ennél érdekesebb és az emberek hétköznapját sokkal húsbavágóbban érintő gondolatmenet is.

A kormányfő szerint ugyanis eddig sikerült megakadályozni, hogy a közműcégek és a bankok a lakosságra hárítsák át a rezsicsökkentésből, illetve a tranzakciós illetékből származó kiesésüket. Ez a kijelentés azonban számos sebből vérzik.

 
kep.jpg
 
„A pénzügyi tranzakciós adóról nincs még döntés, de az illeték biztosan nem lehet több egy ezreléknél" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, 2012. április 13-án. Alig egy hónappal később már be is jelentették az új sarcot. Akkor Matocsy György nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy azt "nem lehet majd a fogyasztókra terhelni, nem fog sikerülni". Az ígéretcunamira Rogán Antal is rátett egy lapáttal, aki úgy fogalmazott, hogy mivel nem az emberek az adó alanyai, ezért nem is ők fizetik majd azt, Selmeczi Gabriella Fideszes képviselő pedig a bankok közötti versenyre hivatkozott. Az új adónem bevezetésétől egyébként a kormány évi 130-228 milliárd forint bevételt remélt, ami már első ránézésre is túlzottan optimista elvárás volt.
 
2012. október 17-ét a hazai bankok egy ideig biztosan nem felejtik el: ezen a napon jelentette be Matolcsy György a mindössze két héttel korábban bejelentett kiigazító csomag újabb kiigazítását, amellyel - a bankadó megtartása mellett - a tranzakciós illeték mértéke egy ezrelékről kettőre nőtt, de mindenkit a már korábban is unalomig ismételt frázissal nyugtatott, miszerint a nagy verseny miatt nem lesz áthárítás. 
Nem lett igaza: a pénzintézetek alig egy hónappal később elkezdték nyilvánosságra hozni kondíciós listáikat. Ezekből pedig világosan kiderült, hogy a pénzintézetek köszönik, de eszük ágában sincs egy az egyben lenyelni a kormányzati sarcot, azok jó részét ügyfeleikkel kívánják megfizettetni. Ráadásul a módosítások nem egyszerre, hanem fokozatosan léptek életbe, jórészt azért is, mert a törvényi szabályozásoknak megfelelően egyes módosításokat 60, míg például a folyószámlához kapcsolóakat csak 15 nappal a hatályba lépés előtt kell közzé tenni.
 
Egy 2012 decemberében készült számítás szerint a fenti változásokkal átlagosan 30 százalékkal drágábban bankolhatunk 2013-ban. A legjelentősebb változások a készpénzfelvételi költségeket, a bankkártyák díjait, az átutalásokat, illetve a számlák alapdíjait érintették - magyarán mind a pénzmozgás, mind pedig a szolgáltatási díj mértékben is ott lapul az emelés. Valószínűleg senkit nem lep meg, de azért leírjuk: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez február 11-ig beérkezett adatok szerint 164 pénzügyi szervezetből 154 áthárította ügyfeleire a a tranzakciós illetéket, vagyis ezzel összefüggő díjmódosítást hajtott végre valamely termékén. Ezt megerősítette a Magyar Nemzeti Bank "Jelentés a fizetési rendszerről 2013" című tanulmánya is. A jegybank becslése szerint a háztartásokra 80-90 százalékban, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át az illetéket. Ekkor már az sem volt titok, hogy a tervezett éves 301 milliárd forintos költségvetési bevételnek időarányosan még a fele sem érkezett az államkasszába. Mit csinál ilyenkor az állam? Igen, kitalálták!
 
Elérkeztünk a júniusi fináléhoz, ahol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy újabb "nemmegszorító" intézkedés keretében a tranzakciós illetéket készpénzforgalom esetén 0,3-ról 0,6 százalékra emelte, egyúttal megszűntette a 6 ezer forintos felső határt, illetve a tranzakciós illeték számlák közötti utalás estén 0,2 százalékról 0,3 százalékra növekedett. És igen, a bankok ezt a terhet sem kívánták lenyelni, ezt az emelést viszont csak most fogjuk majd érzékelni: nagyjából ezekben a napokban lépnek életbe a pénzintézetek új konstrukciós listái. Ezekből már világosan látszik, hogy, eltűntek, de legalábbis nagyon komoly feltételekhez kötik az úgynevezett 0 forintos számlát, az ingyenes pénzkivét lehetősége pedig ritka, mint a fehér holló.  

 

Utóbbihoz kapcsolódik Rogán Antal múlt pénteki kijelentése, ami szerint lehetővé kellene tenni, hogy minden ember havi két alkalommal ingyenesen vehessen ki pénzt az ATM-ből. Ha az elképzelést tett is követi - márpedig miért ne lenne így, nem véletlenül mondta azt a frakcióvezető, amit mondott - akkor az lényegében egyenes beismerése annak, hogy a tranzakciós illeték megnövelte a háztartások kiadásait. A két ingyenes műveletet továbbgondolva fennáll annak a lehetősége is, hogy az emberek tömegesen rohanják meg fizetésnapon az ATM-eket, egyben kiveszik minden pénzüket és visszatérünk az évtizedekkel ezelőtti, párnában tartott korszakba, illetve a lehető legtöbb pénzügyi műveletet készpénzzel intézzük. Azt azonban egy pillanatig se felejtsük el, hogy az tranzakciós illetéket első körben a bankok állják: nekik kell az államkincstár felé leróniuk a befizetést. Márpedig ha eddig sem teljesült a költségvetési elvárás, akkor a megszaporodó készpénzes fizetésnél végképp nem fog.Ráadásul ezzel álom marad a Nemzeti Bank már említett tanulmányának elektronikus fizetést preferáló elképzelése is. Mindezt úgy, hogy közben például egy innovatív fizetési módszer zárt kereskedelmi tesztje is zajlik az országban.

Összességében az elmúlt másfél év nemmegszorításai és kiigazításai, valamint az azt követő pénzintézeti lépések nyomán egy átlagos magyar család banki kiadásai legalább 1500 forinttal ugrottak meg havonta - és személyenként. Ebben természetesen benne foglaltatik a megemelkedett számlavezetési díjon át a különböző műveletekért felszámolt tételeken át a megemelt kártyadíj is. Csak összehasonlításként: a Magyar Nemzet számításai szerint a rezsicsökkentés éves szinten körülbelül 95-100 ezer forint megtakarítást jelent egy átlagos, négy fős családnak. Nem ördögtől való a kijelentés tehát: a rezsicsökkentésen megtakarított összeget simán felemészti a megemelkedett bankolás költsége.

Miniszterelnök Úr! Ön vagy egy párhuzamos dimenzióban él, vagy egészen egyszerűen hazudott Ritának, és rajta keresztül az ország népének is.

Címkék: orbán hazugság parlament bank megszorítás adó pszáf matolcsy tranzakciós illeték

2013.09.11. 13:16 71 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr835507143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.11. 13:44:52

Már épp kezdtem örülni, hogy a Véleményvezér nevű ballib gyűletblog eltűnt a fenébe, erre jön helyette egy másik Vezér.

Bahhh...

svega 2013.09.11. 14:01:41

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Ide figyelj, te! Aki a nagyvezér egyetlen mondatát is kritizálni, vagy érteni vagy értelmezni próbálja, az ballib? Te szűklátókörű! Komolyan mondod, hogy minden jó, amit a focista vezéretek megálmodik? Ennyire hívő vagy? Sajnállak.

dtk74 2013.09.11. 14:02:16

Mi ebben a gyűlölet? Én csak matematikát látok (itt és az életben is, plusz, minusz, végül eredmény), az nem szerelem kérdése.

dtk74 2013.09.11. 14:04:45

Persze írhatnánk, hogy eltüntek a régi kormánypárti hozzászólók, akiken számonkérhetnék régebbi véleményüket, kijelentéseiket, és új regisztrációkkal jönnek az aktualizált kormánypozitív beírások ugyanazoktól, de miért feltételeznénk ilyet?!

_most_ 2013.09.11. 14:08:35

jellemzően a fideszre, kivetnek egy adót, persze halvány fogalmuk sincs mekkora lesz a várható bevétel, mert ahhoz gondolkodni is kéne, aztán ha kevesebb folyik be a vártnál, egyszerűen megemelik az adót. Aztán meg nem értik miért nincs ingyenes készpénzfelvétel.

komplikato 2013.09.11. 14:11:28

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: A Véleményvezér nem tűnt el, csak átköltözött.

Ha meg nem tetszik a valóság akkor vegyél valami drogot és válts át Tündérországra ahol minden a legnagyobb rendben van ...

ergoGnomik 2013.09.11. 14:17:04

Engem az foglalkoztat, mint okleveles laikust, hogy ha a 0,2%-os átutalás helyett kiveszi az emberke a pénzét a bankból, és 0,6%-os készpénzes tranzakcióval költi el, akkor nem jár rosszabbul? Vagy csak valamit nagyon félreértelmezek? Esetleg igazam lenne, és a kormány így akar még több pénz kihúzni a zsebünkből?

vidra12 2013.09.11. 14:24:07

"Magyar Nemzet számításai szerint a rezsicsökkentés éves szinten körülbelül 95-100 ezer forint megtakarítást jelent egy átlagos, négy fős családnak." -
Szeretnék én ebbe az átlagos magyar családba tartozni!Ez azt jelenti hogy havi szinten kb. 8e Ft rezsi megtakarítás van.Ugye eddig 10%-ot vágtak,az azt jelenti hogy ahhoz 80e Ft rezsi kiadásnak kellene lenni.Azért az elég combos rezsi költség.Ha atéli megemelkedett fűtésszámlát nézzük akkor is víz-gáz-villany jó ha eléri az 50 ezret.Mi egy átlagos 4 tagú családnak gondolom magunkat, de havi szinten 2500-nál nem volt több megtakarítás.Azt meg mind viszi a bankadó,telefondíjak emelkedése,drágább élelmiszer árak és még sorolhatnám. Rezsi maszlag!!! És akkor azt még nem is említettem,hogy a nagy rezsi csökkentésnek hála havi szinten 15e Ft-al kevesebbet viszünk haza! Ahogy fentebb írták a számok makacs tények,ott nincs párt állás!Megjegyzem nem vagyok balos, de már jobbos sem.

Jozsó_ 2013.09.11. 14:24:23

Nekem eddig az éves banki költségem kb. 16k volt. (Axa ingyenes, OTP-nél havi 1300). Ez most kb. lesz 50-60k. Érzésre ez több mint 30%, pedig jelentősen változtattam a bankolási szokásaimon.

Bár lehet, hogy én kivétel vagyok.

És akkor a Citi még egyáltalán nem (hitelkártya) az OTP meg csak részlegesen terhelte át az adót.

Szaracén 2013.09.11. 14:26:32

Cégünk most kapta meg számlavezető bankjának levelét, hogy a 2013 január és április között befizetett tranzakciós illetékre VISSZAMENŐLEG 208%-os pót-illetéket vetettek ki, melyet szeptember 20-ától havonta négy egyenlő részben kell megfizetni. A pénzintézet az általános szerződési feltételekre hivatkozva azonnal továbbhárította ránk ezt a a pót-illetéket, mert eszerint minden, a banki műveletekre rakodó költség és illeték továbbhárítható.
Annak idején sok vita folyt, hogy miért illetéknek hívják a tranzakciós illetéket, miért nem adónak. Az illeték általában egy ügylet eljárási költségeinek fedezésére szolgáló díj. Nos, nem tudok szabadulni attól az összeesküvés-elmélettől, hogy pont azért lett a tranzakciós adóból illeték, hogy az továbbhárítható legyen.

s 2013.09.11. 14:38:49

@ergoGnomik: "Engem az foglalkoztat, mint okleveles laikust, hogy ha a 0,2%-os átutalás helyett kiveszi az emberke a pénzét a bankból, és 0,6%-os készpénzes tranzakcióval költi el, akkor nem jár rosszabbul?"

Hol költesz 0,6% készpénzes tranzakcióval? A boltban? Azt a készpénzfelvételnél fizeted ki, de ha az ingyenes lesz, akkor már ott sem.

Netuddki. 2013.09.11. 14:40:55

@svega: Ostoba, mutyizó, tolvaj fideszesnek nem számít a véleménye...

czjanos 2013.09.11. 14:45:58

@_most_: Olyan ez, mint a kötelező óvodába járás: először elrendelik mindenki számára, majd pár hónap múlva elkezdik számolni, hogy lesz-e annyi férőhely. Nem lett.

Netuddki. 2013.09.11. 14:45:59

@Jozsó_: Hát akkor pedig valaki hazudik. Szerintem az meg az orbán lesz...

Netuddki. 2013.09.11. 14:47:31

@czjanos: Feltételezed, hogy a fideszesek tudnak számolni. Hát nem tudnak. Szerintem még most se értik miért nem azok a számok jöttek ki...

Pop40 2013.09.11. 15:04:00

Vitya hazudott egy ordasat, szokása szerint. Mi ebben az újdonság?
"Rita" meg, ha kíváncsi a csuti tolvaj hazudozásaira, meg is érdemli a hasonló színvonalú és valóságtartalmú választ. Elképzelni nem tudom, mi mást várt.

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Keményen megcáfoltad a poszt felsorolt tényeit. :DD

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.09.11. 15:04:46

Ezeket az előtte/utána számokat kéne konkrét bankoknevekkel összegyűjteni és ezt nekiszegezni a fidesznek valami nyílt fórumon. Azért ha csodát nem is várok, az arcukat megnézném.

élhetetlen 2013.09.11. 15:05:37

@_most_: Mikor bevezették a tranzakciós adót, az volt az első gondolatom, hogy aki teheti, elhúz bankolni valamelyik szomszédos országba, ahol ez nincs. Bekövetkezett. Így kevesebb pénz folyt be. Nem tudom, igaz-e, de valahol azt olvastam, hogy ezek után a bankok kaptak valami be nem folyt tranzakciós adót pótló adót. Magyarul büntit fizetnek azért, mert elüldözték az ügyfeleiket. Most megemelték duplájára a maradék ügyfelek adóját. Aztán rájönnek, hogy ezért utálni fogják őket, most jönnek a kétszeres ingyenes felvétellel, gondolom a bankok terhére, aminek a hátrányait (mármint a készpénzes fizetés hátrányait) már sokan leírták. Igazad van, halvány fogalmuk sincs egy-egy ötletük hatásáról.
Csak még két példa: Csak egy havi gyógyszeradag váltható ki. (fél évig nem kellett a TB-nek három havi gyógyszer támogatását kifizetni). A körzeti orvosok mennyit fizettek ki a szoftverfejlesztésre, hogy ennek a rendelkezésnek megfeleljenek? Ugyanis nincs ingyen körzetiorvosi szoftver, aminek a frissítését ingyen kapnák egy ilyen hasraütésszerű jogszabályváltozáskor. Most vissza!
(Az már csak hab a tortán, hogy a gyógyszertárak eljutottak odáig, hogy kiválthatnám a három havi gyógyszert, de csak egy doboz van, holnapra tudnak rendelni… mert meg kell venniük a készletet.)
A másik a szabadság napi díjának számítása. Hány cég írattatta át, és mennyiért a bérszámfejtő rendszerét, mire megoldották a problémát, amit az új módszer okozott, vissza az egész, de ez egy bérszámfejtő rendszerben újabb módosítás.

Pop40 2013.09.11. 15:06:14

@vidra12:

"Megjegyzem nem vagyok balos, de már jobbos sem."

Semmi gond, jó ideje már Vitya sem az. :DD

Róka Róka 2013.09.11. 15:43:30

Nem jobban megéri, ha az ember készpénzt felveszi a bank automatánál, és úgy költi el ?!

Tegyük fel, hogy 100 ezeret elköltesz, akkor pluszban annyit fizetsz:

- Készpénz felvétel esetén: 100e * 6/1000 = 600 ft.

- bankkártyával, és tegyük fel, hogy 30 db váráslás volt:
Költségek:
1) 100e * 3 / 1000 = 300 ft
2) kártyaőr: 30 db sms * 15 ft = 450 ft
Így már kb. 750 ft-nál tartasz.

Tehát jobban megéri, ha készpénzt felveszel, és úgy költesz...

Ráadásul nem kell minden egyes alkalommal a pénztárnál várni, beleírni a pin kódokat közben 100 szemmel nézik a PIN kódodat :)

tarackos 2013.09.11. 15:48:26

Ebben az a legdurvább, hogy tk. más farkával verik a csalánt. Az meg hab a törtánt, hogy az egyszeri zember meg nem veszi észre. Nem csak a bankadóról van szó hanem szinte minden megdrágult az elmúlt 3 évben részben az gyenge forint miatt meg ezek miatt ld. még telefonadó.

Egy vmi nem változik, a fizetés...

CauseNoFuckGiven · http://sexysfwgirls.com 2013.09.11. 15:49:29

Internetes marketing, nem HIYP, nem kattingatás! YouTube, Weboldalas módszerek egyszerű magyarázása: penztazinternetrol.blogspot.com

parandroid 2013.09.11. 15:52:39

megtudtuk, hogy az igazság szó újbeszélül gyülöletet jelent. nem rossz.

orbán konkrétan hazudik. selmeczivel és rogánnal együtt. a bankomtól hétfőn kaptam meg írásban, hogy sajnos a tranzakciós díjakat áthárítják rám. merthogy a jogszabály lehetővé teszi. de persze ez csupán gyűlölet.

Réti fiú 2013.09.11. 15:53:41

Rendben van, atharitjak, a gazdagok meg fizetik, ha sok tranzakciojuk van, akkor sokat ... Rogan azt mondta, hogy havi 2 kpfelvetelt ingyenesse kell tenni, megint csak a kispenzu embereket segitendo ... a csucs hogy mindket intezkedest a kisemberek erdekeinek apostola a baloldal tamadja a leginkabb. Eddig is volt ingyenes kpfelveteli lehetoseg a jobb bankoknal, most mire ez a hatalams siras rivas ... es eddig sem vette ki mindenki a fizeteset, de pl meg mindig vannak olyan tetelek, amiket csak kp-val lehet elintezni, pl iskolai befizetesek, piac, stb ... 2 gyerekre 40-50e/ho ... Szo nincs arrol, hogy azert a par 100 forintnyi havi tobletteherert a tehetosebbja visszaall a kpfizetesre ...

orbán FUCKtor 2013.09.11. 16:07:47

Kár cifrázni, orbán egy igazi vadparaszt...

ergoGnomik 2013.09.11. 16:09:36

@s: Oké, akkor csak én vagyok értetlen. Azt hittem, hogy a készpénzes tranzakciót akkor is terheli az illeték, amikor például a bolt befizeti a napi készpénz bevételt a számlájára, amiből lesz új áru, közüzemi számla, dolgozói fizetés satöbbi.

áasdklfjáasn 2013.09.11. 16:11:04

@Réti fiú:
Na igen, annak idején mennyi összeg is volt a vizitdíj, ami ellen szavazott Viktorod felhergelésére a sok hozzád hasonló agyatlan barom?

300 Ft?

A havi 100 ezer Ft felvételi költségéből (600 Ft) egy négygyerekes család egyszer megvacsorázik (nyersanyagáron számolva persze, ha anyu vagy apu főz otthon; vagy valamelyik gyerek, mert azt se zárjuk ki).

áasdklfjáasn 2013.09.11. 16:12:02

@ergoGnomik:
Hát én se vagyok egy közgazdász, de azért ekkora tájkozatlanságot már rég láttam.

orbán FUCKtor 2013.09.11. 16:14:29

...aki a kommunizmusban szocializálòdott, most már nem is fiatal és SOHA nem volt demokrata!

brumeszkosz 2013.09.11. 16:27:08

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Baszki!! Huzzál innen!!! Nyaljad viktorod seggét!!! Ez itt nem a segnyaló agymossotak helye!!!

VT Man 2013.09.11. 16:27:30

Matekból hányas a szerző?

Kettes ugye nem volt meg?

"egy átlagos magyar család banki kiadásai legalább 1500 forinttal ugrottak meg havonta - és személyenként."

Ja, mert mindenkinek kell külön bankszámla, még a 4 éves gyereknek is.

"a rezsicsökkentés éves szinten körülbelül 95-100 ezer forint megtakarítást jelent egy átlagos, négy fős családnak."

Szorozzuk be az 1500-at 12-vel, mert elég egy bankszámla is. Az 18 ezer Forint.
Ezt levonjuk a 100 ezer rezsicsökkentés megtakarításból.

Marad 82 ezer Forint megtakarítás évente.

Az a fránya matematika, ugye?

VT Man 2013.09.11. 16:28:16

@Réti fiú:
"Rogan azt mondta, hogy havi 2 kpfelvetelt ingyenesse kell tenni, megint csak a kispenzu embereket segitendo ... "

Van olyan bank, ahol most is ingyenes havi 2 kp felvétel.

Miért nem mész oda?

VT Man 2013.09.11. 16:29:21

@vidra12:
"Ha atéli megemelkedett fűtésszámlát nézzük akkor is víz-gáz-villany jó ha eléri az 50 ezret."

Víz: kb. havi 8-10 ezer 4 főre
Áram: kb. 10-12 ezer
Gáz: télen 30-60 ezer, nyáron 3 ezer.

Számolj.

ergoGnomik 2013.09.11. 16:43:08

@áasdklfjáasn: Jól van, na! Nem kell röhögni! Sosem néztem pontosan utána, és azt hittem ez is szimmetrikus, mint az átutalás esetében. Ezek után persze, lehet hogy azt is rosszul tudom.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 16:44:05

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: A PSZÁF már összegyűjtötte, a jelentést megírták.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 16:46:33

@TűzRóka: Pénzfelvétel: csak az ingyenes lehetőségeket használom ki.
Fizetés: ingyenes.
SMS kártyaőr: ingyenes.

Jól kell bankot választani :)

Róka Róka 2013.09.11. 16:47:57

@Online Távmunkás: Inkább áruld nekünk, hogy melyik bank, és melyik csomag az. Mert akkor nem sz@punk mindanyian! ;) És köszönjük!

s 2013.09.11. 16:48:10

@ergoGnomik: "Azt hittem, hogy a készpénzes tranzakciót akkor is terheli az illeték, amikor például a bolt befizeti a napi készpénz bevételt a számlájára, amiből lesz új áru, közüzemi számla, dolgozói fizetés satöbbi."

Téged ez addig nem érint, ameddig a polcon lévő árú árában ez nincs benne.
(ez kb. 5 nanosecundum)

Elmondom a nyerő szisztémát. Hó elején kiveszed a bankból azt a pénzt, ami kell a számláid befizetéséhez csekken és még kb. 2 heti életben maradáshoz. (Azért nem átutalás, mert a szolgáltatók balfaszok, és soha nem tudják, mit kell számlázniuk. Ennek következtében vagy túlfizetésben vagy, vagy pedig beállított limit esetén nincsen befizetve a számlád. Mire sikerül tisztáznod mindent, már ott jön a következő havi elbaszás. Amikor ezek egymásra rakódnak, már egy atomfizikus sem fogja tudni megmondani, mi a retkes fasz történt. Ez egy reménytelen vállalkozás. Tehát kijön a csekk, ha az van rajta, aminek lenni kell, akkor befizeted, egyébként üvöltesz.)

A következő készpénzfelvételt hónap közepére kell időzíteni, benne van a túlélés a következő fizetésig, az előre látható bajok, meg egy kis tartalék. Ez a két levétel elvileg ingyenes lesz. A többivel ne törődj.

Ezzel csinálunk Magyarországnak évi kb. 100 milliárd forint minuszt (a készpénzhasználat ára), de szarunk rá. Fussa rája. orbán-rogán-matolcsy-varga apokalipszis lovasai szerint ez nem számít. Persze ez nem igaz, a végén te fogod kifizetni az egész kibaszott számlát, mert mégis ki a faszom. Csak nálunk van pénz még. A rossebért nem veszek rajta inkább egy használt AK-47-est, többre mennénk vele.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 16:48:55

@Réti fiú: A magyarok többsége a teljes fizetését készpénzben felveszi a számlájáról a fizetés napján. Nem véletlenül fizeti az emberek többsége csekken a rezsit.
A tranzakciós illeték bevezetése óta a bankok jelentős része megszüntette vagy korlátozta az ingyenes pénzfelvételt, ezért van nagy sírás-rívás.

geza a hegyrol 2013.09.11. 16:51:13

@áasdklfjáasn: látszik, h nem vagy közgazdász, ugyanis rengeteg vállalkozói számla esetén a készpénzbefizetésnek is van díjtétele, így amikor a CBA-ból beviszik a készpénzt este, akkor bizony fizetnek illetéket keményen... már ha a CBA-nak nincs egyedi újmagyar szerződése valami "nemzeti" banknál...

s 2013.09.11. 16:52:36

@geza a hegyrol: "már ha a CBA-nak nincs egyedi újmagyar szerződése valami "nemzeti" banknál..."

Hát . . . erre ne igyál gyufát.

Jhonnyq 2013.09.11. 16:52:55

@VT Man: De nagyvonalú vagy Orbánnal...
A bankszámlából egy elég egy négyfős családnak(egyébként nem)de a rezsit simán 100-ra hozod és azzal hasonlítod össze.
Majd az azt követő kommentedben már neked sem jön ki a 100...
Annyira vagy következetes mint a Fidesz.
És még te osztod az észt és bírálod a szerző matekját.

Azért pénzügyi tanácsadónak ne menj...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 16:53:24

@TűzRóka: Sajnos már nem lehet ezt a csomagot választani, viszont a bank utólagosan nem változtatta a feltételeket, korrektek.

Itt tudod kiszámolni, hogy az igényeidnek melyik bank melyik számlacsomagja felel meg legjobban: www.bankracio.hu/bankszamla-osszehasonlito

s 2013.09.11. 16:54:24

@Online Távmunkás: "Nem véletlenül fizeti az emberek többsége csekken a rezsit."

Igazuk van. Ha minden másban afrikai viszonyok vannak, miért ők modernizáljanak, a saját telibebaszott kockázatukra és költségükre.

s 2013.09.11. 16:56:16

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: És még te is itt vagy, baszod. Nem véletlenül mondta Murphy: "Két baj is csak a kezdet."

almatermelő 2013.09.11. 16:58:32

Aki közgazdaságtant tanult és nem a propaganda tanszékre "jár", annak teljesen világos, hogy ki mikor mit fizet meg.

brumeszkosz 2013.09.11. 16:59:47

@áasdklfjáasn:
Csak a pontosság véget! Nekem az erste 150 rugót 1860 ft-ért adott ki az ATM-ből tegnap előtt.
Köszönjűk a viktor cigány seggnyalóinak!!!

Ja és ez a kettőnk fizuja a nejemmel.

komissarlajos 2013.09.11. 17:06:51

@Online Távmunkás: OK! Rájöttem: te egy beépített bankos-szakember vagy, aki megpróbálja a balfék skaccokat a bankszámlák felé tolni.
A linken megadott „bankolási“ dolgod szart sem ér, mert a REGISZTRÁLÁSRA megy ki a lényeg.

komissarlajos 2013.09.11. 17:09:01

@Online Távmunkás: Megint moderálnak? Én nem szidtam senki anyját, sem a felcsuti trógert!

LouiS 2013.09.11. 17:13:36

@VT Man: ha figyelmesebben megnézed az írást, négytagú család, rájuk jön ki 90-100 ezer forint rezsicsökkentés. Ha azt elosztod néggyel, máris 22-25 ezer forintnál jársz.

Az 1500 forint egy nagyon óvatos alsó szám, ennél csak több lehet. Ha a 2000 forintot elérted, máris 24000-nél jársz éves szinten.

Borenbukk 2013.09.11. 17:28:02

@LouiS: "ha figyelmesebben megnézed az írást, négytagú család, rájuk jön ki 90-100 ezer forint rezsicsökkentés."

Nyugodj meg, rajuk se jon ki. A szam teljesen legbolkapott. Talan a fele realis.

ergoGnomik 2013.09.11. 17:28:24

@s: "Téged ez addig nem érint, ameddig a polcon lévő árú árában ez nincs benne.
(ez kb. 5 nanosecundum)"

Akkor tényleg a készpénz lesz a nyerő, mivel a bolti árba integrált +0,6%-ra bankkártyával még pluszban fizethetnék.

LouiS 2013.09.11. 17:37:20

@Borenbukk: én nyugodt vagyok, szerintem is irreálisan magas a 100 ezer forint, a bankolás viszont egyértelműen sokkal drágább lett.

áasdklfjáasn 2013.09.11. 17:43:45

@VT Man:
Havi 8-10 ezer Ft vízre?
Te medencés fürdőt üzemeltetsz?
Ez kb. 15 köbméter víz ára (csatornadíjjal együtt!). Ami 15 ezer liter.

Mondjuk a gázra is kicsit soknak tűnik a 60 ezer, meg ha csak főzöl vele, akkor nyárra is a 3000.
(4 főre mondjuk 70 négyzetméteres lakást számolva.)

"mert elég egy bankszámla is"
Legalább kettő kell, mert ugye a férjnek meg a feleségnek sem árt utalni valahova a keresetét.
Meg hát arra is kell gondolni, hogy mi van, ha az egyik bank rendszere mondjuk becsődöl, te meg akkor is enni akarsz.

De a rezsin az éves 80-100 ezres megtakarítás is kamu, 50 talán, nagyon jó esetben. De inkább annyi sem. Most szeptember van, nekem eddig nincs 10 ezer (a szolgáltató szerint).

@Online Távmunkás:
Meg persze azért fizet csekken, mert az átutalás pénzbe kerül. Ha lenne kedvezmény az online (csoportos?) beszedésre, sokan ott fizetnék, de senki nem hülye, hogy a díjon felül még havi 200-300 forintot fizessen a banknak is az átutalásért/beszedésért.

Jobb helyeken ez úgy van, hogy ami olcsóbb, ott a nyereség egy részét átengedik az ügyfélnek, ezért az online beszedés olcsóbb, mint a csekkes befizetés, és nem fordítva, mint nálunk, ahol a szolgáltatók többsége legszívesebben megölné az ügyfeleit, hogy ne kelljen velük foglalkozni, az meg meg sem fordul a fejükben, hogy bármiféle kedvezményt adhatnának nekik.

áasdklfjáasn 2013.09.11. 17:47:50

@brumeszkosz:
Csak a 3 ezrelékkel számoltam, ami persze most már van, ahol 6. Ez mondjuk 150 rugónál 900 Ft kéne, hogy legyen. A többit a bankodon verd le, vagy keress olyan bankot, aminél van legalább havi egyszeri ingyenes kp-felvét (már a 6 ezreléken felül ingyenes).

De értelmesebb dolog csak annyit felvenni, amennyi kp-re szükséged van előreláthatólag az adott hónapban, a többi esetben meg kártyával fizetni, bár októbertől a legtöbb banknál az is fizetős lesz, nos, erre én is csak kurvaanyázni tudnék, a bankok és Orbán irányába is, jó hangosan.

birkakhoz 2013.09.11. 17:54:22

Orban egy poulista nscionalista diktator , o mar nem tud igazat mondani akkor sem amikor mar otthon van egesz eletet a hazugsag halmazai iranyitjak ! BELE IS ORULT LATSZIK A SZEMELYISEGEN!!

birkakhoz 2013.09.11. 17:59:40

Aki okos elviszi a penzet olyan orszagban ahol nem huzzak le mint itthon!

birkakhoz 2013.09.11. 18:02:22

Orban adoi viszik el a rezsicsokkentest meg az az erdekes inflacio ami mast mutat amikor vasarolok es mint a fidesz media ir!

Etniez 2013.09.11. 18:02:58

@Réti fiú: Tök egyszerű!

Ha ingyen fogod felvenni a készpénzt, akkor a havi díjad fogják emelni, mivel a banknak az adót úgy is ki kell fizetnie és nem óhajtja a sajátjából. Tehát kiveszi a tiédből és ez ellen nem tehet semmi a kormány. Mert ha megtiltja mondjuk a bankszámla emelést, akkor csökkentik a betéti kamatot vagy növelik a hitelekét, stb.

Egyes emberek képtelenek felfogni, hogy így vagy úgy, de TE fogod megfizetni a bankokra kivetett adókat. Meg mindenre. De bankolni muszáj, cigizni mondjuk nem.

Ez a nagy különbség. Tehát ezért nem ér semmit a kp felvét ingyenessé tétele, mert mondjuk nem 500 lesz a szla havi díjad, hanem mondjuk 1500. Ugyanott leszel...

zobod 2013.09.11. 19:35:34

Bárgyú poszt... számolja ki mindenki magának a szaldót, az életviszonyait negatívan és pozitívan érintő kormányzati intézkedésekre, a saját életviszonyaira. Sokan meg is teszik, az eredményt a pártok támogatottsági adatain lehet látni.

GeorgeousGlory 2013.09.11. 20:10:05

@Herbert Norman SchwarEbben mi a gyűlölet te okostojás?zkopf, Jr.:

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.09.11. 20:12:25

@Pop40: Vitya már régen a szocializmust építi. Most akarják majd a közműveket államosítani, hiszen milyen dolog az, hogy az a víz itt ennyibe, ott annyiba kerül az országban. Az még véletlenül sem fordul meg az okos kis fejükben, hogy esetleg az előállítási költségekben van a különbség.(persze a közgazdaságtan egy nagyon csúnya, üldözendő dolog)
Nos mindegy, megválasztják Orbánt újra, és lesz ideje kiépíteni a szocializmust. Persze ennek lesz egy haszna is. A következő rendszerváltásnál már nem kell elkövetnünk azokat a hibákat, amelyeket 23 éve elövettünk.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 20:42:03

@komissarlajos: A BankRáció honlapja tudtommal a legnagyobb banki összehasonlító oldal, ezért linkeltem. Regisztráció nélkül is használható. A végtörlesztéskor sok ismerősöm ezen nézte meg, melyik banknál jöhet szóba kiváltó hitel, ezen kívül semmi közöm hozzá.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.11. 20:44:52

@áasdklfjáasn: A tranzakciós adó előtt a legtöbb banknál ingyen volt a csoportos beszedés, akkor se használták az emberek. Nekem most is ingyen van, de én már hosszú évek óta nem járok se csekket fizetni, se bankfiókba utaltatni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.09.11. 20:53:43

@zobod: Amennyiben a pártok támogatottságát nézem a Te elképzelésed szerint, akkor azt kell mondanom, hogy ez az ország tele van számolni nem tudó tudatlanokkal!

kapusedző 2013.09.11. 21:02:37

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Hápersze... 2010-ben a fideszre szavaztam.
A büdös életben így nem bántam meg semmit...

áasdklfjáasn 2013.09.11. 22:19:36

@Online Távmunkás:
Hát nem tudom, hol volt ingyen, azoknál a bankoknál, amelyeket én néztem, nem volt ingyen. Pedig elég soknál néztem.

@zobod:
Még többen pedig nem teszik meg, az eredményt a Fidesz támogatottsági adatain lehet látni.
Azon, hogy még mindig van 35%-nyi agyatlan barom, aki ezekre szavazna.

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Na igen, mondhattam volna így is.

@kapusedző:
Én már akkor is mondtam, baszd meg, hogy ez lesz.
De lehetett nektek beszélni, baszd meg.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.12. 09:12:25

@áasdklfjáasn: CIB, Erste, K&H, Raiffeisen biztosan ajánlott ingyenes csoportos beszedést. Az Raiffeisen Aktivitás és a CIB Online számlánál tudomásom szerint most is van még ingyenes csoportos beszedés. A másik kettőnek utána kellene nézni.

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása